Dobre vijesti sa KCUS-a: Nulti pacijent zvocanja u 20 m² se probudio iz kome!

(SARAJEVO) Neurološka klinika KCUS-u obratila se javnosti na pres-konferenciji povodom buđenja iz kome Mirsada Jadnića, nultog pacijenta zvocanja u 20 m².

“Jadnić je svjestan, iako još uvijek nije povratio kontrolu nad svim tjelesnim funkcijama. Nalazi tomografije su uredni, zna ko je i gdje se nalazi. Na neurologiji će ostati još najmanje trinaest dana, u specijalnoj gluhoj sobi koju smo napravili samo za njega još u ranom periodu samoizolacije”, rekao je neurolog Vahidin Koro.

Podsjetimo, Mirsadu Jadniću je odobren rad od kuće na poziciji računovođe u jednoj sarajevskoj firmi, a u stanu koji dijeli sa svojom tri godine starijom suprugom Nihadom. Nakon četiri dana relativnog mira, Nihada je upornim žaljenjem na sve bitne i nebitne stvari, destruktivnim kritikama i malicioznim komentarima počela činiti nesagledivu štetu po neofrontalni korteks Jadnića, što je nakon sedamnaest dana izolacije uzrokovalo komatozno stanje.

Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednoj sjednici održanoj 1. aprila u restoranu “Sivi soko” usaglasila odluku sa prijedlogom Zdravstvene organizacije Federacije Bosne i Hercegovine i odobrila građenje montažnih gluhih soba unutar kompleksa sarajevskom RTV doma za sve žrtve zvocanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here