Vjestnikovi grafičari uspješno fotošopirali Sporazum o koegzistiranju i ignorisanju sa Šatro.info

Slijedeći moto “Ima mjesta da nas je dvjesta, a nije nas dvjesta, ima nas pet-šest, ali dižemo građansku svijest”, grafički tim Vjestnika danas je uspješno fotošopirao Sporazum o koegzistiranju i ignorisanju sa Šatro.info.

“Bespoštedna borba za klikove ne mora značiti i uništavanje osnovnih principa novinarskog zanata kakav je ispijanje alkoholnih napitaka na guzovači za vrijeme obilježavanja vjerskih praznika, a u organizaciji nacionalno-političkih i vjerskih subjekata. Zato sam i prije ulaska u nove prostorije Vjestnika rekla da ova redakcija neće prstom mrdnuti sve dok naši grafičari ne osmisle dobar i pravovaljan Sporazum o koegzistiranju i ignorisanju sa Šatro.info”, izjavila je glavna i neodgovorna urednica Limuzina Wartburg.

Osnovni zadatak tima bio je da kreira izgled dokumenta koji će izgledati autentično posmatran sa daljine i pomno iz blizine.

“Pretpostavljali smo da urednika Šatra nema nikad na radnom mjestu, te smo falsifikovali potpis najstarijeg člana Šatro redakcije, gospodina Prelivode. Nakon serije testova tobože nonšalantnog mahanja dokumentom ispred očiju, dali smo se najteži, finalni test. Odnijeli smo dokumente na protokol redakcije Šatra i gospođa je opalila pečat. Ovo naš fotošopirani dokument suštinski čini pravim lažnim dokumentom”, izjavio je vođa tima grafičara Vjestnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here