Anketa: Većina građana preferira zombi apokalipsu u odnosu na korona krizu

Čeljugovići (dpo) – Ukoliko bi im se dopustilo da biraju, 92 posto svih anketiranih građana Bosne i Hercegovine izabrali bi zombi apokalipsu umjesto dosadne korona krize, rezultat je to istraživanja javnog mnijenja Instituta za anketiranje javnog mnijenja OPČ (Opinion Control Čeljugovići).

Prof. Dr. Momir Peh, upravitelj Instituta, smatra ovaj rezultat ankete sasvim očekivanim: “Zabrane izlaza, zabrane kontakta, upitni efekti bolesti, suhe statistike i pres-konferencije bez kraja – za većinu anketiranih građana je ova pandemmija dosadna. Nije ni čudo da se toliko ljudi nada krizi sa većim koeficijentom zabave i više akcije, koju svakako bolje razumiju”.

Ako ništa, ova vrsta prijetnje je vidljiva.

Napad od strane više od milion groznih nemrtvih sa zabrinjavajućim apetitom na ljudski mozak napravili bi ekonomsku štetu i koštali živote na sličan način kao sadašnja kriza, ali bi to imalo prednost da stanovništvo problem (zombije), te rješenje problema (ubij zombije) lakše prepoznaje.

Svi anketirani građani bi rado vidjeli kako se Oružane snage Bosne i Hercegovine, naoružani volonteri, paravojne formacije i agresivni paraplegičari suprotstavljaju hordama zombija, umjesto što ostaju kući i gledaju vijesti.

Tokom ankete, ustanovljena su 6 glavnih polja, koja jasno pokazuju superiornost zombi apokalipse nad korona krizom, objašnjava prof. dr. Peh:

Rezultati ankete Instituta za javno mnijenje i hortikulturu iz Čeljugovića (Foto: OPČ)

Najpopularniji scenario krize je zombi varijanta, ali to je samo jedan od groznih scenarija koji su 1002 anketirana građana mogla birati umjesto aktuelne korona krize. Pri mogućnosti višestrukog odabira, 85 odsto bi odabralo scenarij invazije vanzemaljaca, 62 odsto posjetu roditeljima bračnog partnera, te 51 posto korona krizu sa obaveznim alkoholiziranjem. U rubrici “Predložite krizu”, daleko najpopularnija opcija je masovno ubistvo političara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here