Gledatelj instrukcijskog DVD-a o korištenju kondoma Fadila Novalića postao otac još jednog djeteta

Redakciji Vjestnika obratio se Džemal Karan iz Visokog koji je u nedjelju postao otac još jednog djeteta sa nevjenčanom suprugom Salihom. Saliha je na svijet donijela zdravu bebu tešku 6,25 kg. Majka i dijete su dobro i oboje su negativni na koronavirus.

Ova priča bi bila sasvim uobičajena da za osnivanje ove porodice nije zaslužan glavom i bradom predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.

“Saliha i ja smo 2016. godine ozbiljno shvatili riječi Fadila Novalića. Shvatili smo da se razbacujemo, pa smo usred kampanje #Fadileoprosti zaista odlučili pripaziti i onaj jednom u tri mjeseca izlazak na kafu i kolač u slastičarnu kod Ragiba pretvoriti u kućnu zabavu za nas dvoje, kod njenih u podrumu. Tu smo začeli prvo dijete i hvala Bogu, naša priča je otad krenula samo uzlaznom putanjom, preselili smo se iz podruma u dnevni boravak kod njenih. Gledam pozitivno na stvari, nije da mi smeta što nemam posla, što mi punica stalno melje, što nam je usko, ima se šta pojest”, kaže Karan.

Kaže da nisu razmišljali o novom djetetu, ali da se isto samo desilo, nakon što su slijedili upute sa instrukcijskog videa Fadila Novalića o korištenju kondoma.

“Taj video su mi predložili dobri prijatelji. Jeste da mi je bilo čudno malo što video predlaže prijatelj koji ima sedmero djece i čija se mačka omaci četiri puta godišnje, ali šta ja znam”, izjavio je Karan.

Da li će beba dobiti ime Fadil, Karan nije htio komentarisati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here