Umjesto rukovanja: AfD partije Njemačke preporučuje novi vid bezkontaktnog pozdrava

Head of AfD in Thuringia Bjoern Hoecke waves during a rally of nationalist Alternative for Germany against the planned building of a mosque in Erfurt, eastern Germany, Wednesday, May 18, 2016. (AP Photo/Jens Meyer) |

Erfurt (dpo) – Koronavirus je defintivno uzeo maha i u Njemačkoj. Sve više građana Njemačke Republike razmišljaju kako da se zaštite od potencijalne infekcije. Partija AfD (alternativa za Njemačku) iz pokrajine Thüringen dala je svoj prijedlog za novu bezkontaktni pozdrav, koji sprečava građane da koriste klasično rukovanje i time spriječe infekcije.

Izumitelj pozdrava, koji ispunjava najviše medicinske standarde je šef AfD-a iz pokrajine Thüringen , Björn Höcke. U njegovu čast, ovaj pozdrav je nazvan “Hekeov pozdrav” – “Höckegruß” .
Poznati političar i mislilac demonstrira za vjestnik.com pozdav : “Ako se susretnete sa poznanikom ili drugom prilikom imate potrebu za pozdravom, ispružite jednostavno desnu ruku, sa ispruženom šakom, dijagonalno prema gore. Baš ovako (op.a. vidi sliku 1) demonstrira Hoecke. “Kao što vidite ne postoji nikakav kontakt koji bi mogao prenijeti Korona virus.”
Velika prednost : Pošto je pozdrav izvodiv i na veće distance, štitite se automatski sa sigurnom distancom od infekcije kapljičastim putem, ako neko od pozdravljenika mora da kihne.

Opcionalno, ako želite da si međusobno poželite zdravlje i zaštitu od Korona virusa, uzviknite glasno “Heil!” tokom izvođenja pokreta pozdrava.
AfD Thüringen preporučuje svim građanima Europe da počnu koristiti Hekeov pozdrav, da bi svi pomogli u sprečavanju prenosa bolesti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here