Bizaran slučaj: Masovno okupljanje razbijeno silom!

Jerusalem (dpo) – Opasan prestup zabrane okupljanja desio se danas uz jako obezbjeđenje policijskih snaga u Jersualemu. Na licu mjesta skupilo se 13 muškaraca bez ovlaštenja i higijenskih rekvizita da večeraju. Okupljanje je razbijeno,odmah, pri prijavi silom.

“13 osoba u istoj prostoriji? Bez zaštite? Iako je ubrzo Uskrs, u toku Korona krize ovo je nemoguće”, objašnjava glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Mahmuud Al-Maymun. “Srećom, imamo jednog informanta u grupi koji je spreman da da potpunu izjavu i izda svoje prijatelje, radi spašavanja javnog zdravlja.”

Jasno je : Prilikom objedovanja su prekršeni razni higijenski propisi. Niti jedan od sudionika nije se pridržavao propisanog razmaka od 1,5m. Jela su dijeljena, voda je pretvarana u vino i isto se i pilo iz istih čaša.

Pri tome, vođa ilegalne grupe, izvjesni I. H. , je ostalim sudionicima iz nama trenutno neobjašnjivih razloga prao noge. “U osnovi nije naopako da se peru ljudi sa sapunom, ali za ime Boga perite ruke, i to svoje!” objašnjava glasnogovornik Al-Maymun.

Srećom, sudionici objeda su se pokazali uvidni i obećali su da je ovo bila definitivno posljednja večera. Tako su i 12 muškaraca prošli sretno samo sa upozorenjem. Jedino vođa grupe je privremeno uhapšen, obzirom da je policijskim službama u prošlim sedmicama bio sumnjiv, nakon što je hljeb i ribu bez zaštitne maske i rukavica dijelio te bolesne ljude dodirivao. Njemu prijeti ozbiljna kazna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here