Crkvene službe odobrene: registrirana nova religija “nogomet”

Frankfurt (dpo) – Hvalite nogometnog Boga! Kao odgovor na otvaranje crkvenih službi, DFB je službeno registrirao praksu nogometa kao vjersku zajednicu. To znači da će se ubuduće vjerske proslave moći održavati na stadionima koji su u cijeloj Njemačkoj proglašeni nogometnim hramovima.

“Nijedna parada nije predaleko za našeg Boga!”, Pozdravlja predsjednik DFB-a Fritz Keller prilikom pokretanja državnog udara. “Radujem se što ću ovaj vikend ponovo napokon vidjeti braću i sestre od vjere u našim crkvama na otvorenom!”
Nogometni servisi obično se održavaju jednom tjedno, obično subotom od 15:30 u devet gradova. Svečanu ceremoniju čine 22 posvećena službenika koja pokušavaju gurnuti svetu loptu u blagoslovljenu mrežu više od 90 minuta bez da koriste nečiste ruke. Kao i kod kršćanskih, muslimanskih ili židovskih službi, i ovu zajednicu prati svečana pjevanja (“Schalalala!” – “Crne noge, žuti zubi, da, to je BVB!”) I sa pobožnim uzvicima (“Faul!” – ” Sudija! “).
Slično kršćanskom sakramentu, poslužuju se i liturgijska jela – ali ne vino i domaćini, već pivo i brašturst. Povremeno, posebno pravoslavni sljedbenici, također pale svečani tamjan – zvani Bengalo.

Scena sa aktuelne službe Bogu, Shutterstock

Pored toga, niže rangirane, ali ne manje svete službe (2. i 3. liga) odvijaju se u još 19 gradova. Za vjernike koji iz nekog razloga nisu pronašli svoj put u nogometne katedrale s tako zvučnim imenima kao što su Allianz Arena ili Signal Iduna Park, usluga se emitira na stanici “Sky”, a sažeci su dostupni i na ARD i ZDF.
Sa oko 47 milijuna sljedbenika, nogomet će u budućnosti biti najvažnija vjerska zajednica u zemlji, što će također omogućiti DFB-u da u budućnosti naplaćuje crkveni porez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here