Impressum

Glavna i krajnje neodgovorna urednica: Limuzina WARTBURG

Samomisleći stroj, prototip napredne varijante najpoznatijeg projekta SFRJ i DDR-a. Pera i dalje ne može vjerovati da je Limuzina otišla u novinarstvo. Svjedočila stravičnom atentatu na redakcijskog kolegu Trabanta 1994. godine izvršenog od strane Unije Svinja.

Redakcija

Novinar i bagerista: Beng Beng MOSKVIČ

Na dodjeli Zlatne spisateljske plakete 1987. godine, Carlo Juan Stiropor ustao je nakon sramotnog proglašenja pobjednika (nećemo ga ni spominjati!) i uzviknuo: “Koji je to novinar bolji od Moskviča?!” Beng Beng Moskvič, poznatiji kao BB Moskvič i suosnivač Indexi tribute grupe Studenti je višestruko talentovani gitarista Općine Novo Sarajevo, te autor novele “Gazim preko mrtvih” za koje zli jezici kažu da je inspirisana stvarnim događajima.

Digitalni kolporter, portir i dežurno piskaralo: Lada PULLMAN

Dobitnik Četrnaestojanuarske nagrade za višedecenijsko odricanje od trezvenosti, trijeznog stanja i popuštanja pod sudskim pritiskom, Lada Pullman je Vjestnikove gore list – počeo je svoju karijeru u kuhinji Vjestnika gdje je pravio kafe za Prvog urednika i krao male paketiće meda i džema. I dan-danas, tipke svih pisaćih mašina redakcije Vjestnika umrljane su ovim proizvodima. Ima fetiš ka slovu Č i znaku : na tastaturi.